Meny
Hem
Nyheter
Arrangemang
Artister
Länkar
Små Tankar
Gästbok
Kontakt
Webbdesign TheBull
SMÅ TANKAR 2007

Lördag den 29 december 2007.

Nu närmar sig slutet på 2007 och det är dags att titta tillbaka på det som har hänt.

Det har varit fullt upp med musik. Höjpunkterna för mig har varit Dolly på Globen. Heather Myles, Åsa Jinder och Jonas Otter samt Moot Davis på Ydre. Sigge Hill med Gäster, Countrykväll med bl a Romi Mayes och söndagskväll med The Domestic Bublebees på Stugan. Jag har dessutom varit med Western Satellites i Holland och Cheatin´ Hearts, Jake & the Spitfires och Cookies & Beans på Seljord i Norge. Höstens Country SM i Sälen var också riktigt kul. Det finns mera men detta är ett litet axplock.

Mina arrangemang i Stugan är något som jag hoppas på. Detta är ett projekt som jag gör med hjärtat utan att snegla på vad som kanske ger mest klirr i kassan. Min inställning är att saknar jag känsla för kvällens musik så kan jag inte lägga ner allt det arbete som krävs.

Jag vill också tacka alla som hejar på och stöttar mig i detta arbete. Ni betyder allt!

2008 kommer som det ser ut att bli ett fullspäckat år. Det poppar upp nya arrangemang hela tiden.

Närmast kommer den lilla turnén med Van Preston. Därefter Musikmässan i Kristianstad och sedan är det inte länge till Ydre Countryfestival.

Vi ses där ute.

Ha nu ett Riktigt Gott Nytt År!


Söndag den 23 december 2007.


Da´n före da´n och jag vill passa på att önska alla en riktigt God Jul.

I år har jag varit värre än vanligt och inte fått iväg ett enda Julkort. Det är inte utan att jag skäms en del.

Lördag den 8 december 2007.

I torsdags så var jag på en konsert med Lars Winnerbäck och som förband så hade han Abalone Dots. Tjejerna gjorde ett bra jobb tycker jag trots att de inte fick så lång tid på sig och att första åten hade ett otroligt dåligt ljud. Som jag kanske har nämnt tidigare så är detta en av de grupper som jag gärna skulle vilja ha till en söndagsspelning i Stugan.

Ska vi sedan övergå till Winnerbäck så var detta första gången som jag såg honom live och jag blev inte besviken. Vad jag kunde bedömma så hade både han och det suveräna bandet en riktigt bra kväll och det säger väl inte så lite när man blir inropad tre gånger.

Arbetet med att sätta en liten turné med Van Preston fortgår och helt klart är att hon kommer att framträda i Sunne den 26 januari, i Trollhättan den 31 januari och troligtvis i Jönköping den 3 februari. Med sig kommer hon att ha Crossing Keys från Åmål.
Bara jag får till det så kommer mera på Arrangemang.

I morgon så blir det att hugga sig en utegran för att lysa upp i mörkret.


Tisdag den 6 november 2007.

Tack alla ni som skrivit på min Gästbok om söndagens musik i Stugan. Det värmer verkligen i höstkylan.

Jag säger bara en sak. The Domestic Bumblebees! Eftersom jag har sett dem tidigare så visste jag ju att de var bra (annars hade jag inte tagit hit dem) men de var ju ännu bättre. Jag säger bara en sak till. Stackars er som inte var i Stugan i söndags.

Nästa arrangemang i Stugan tar lite Jul och Nyårsledigt och återkommer söndagen den 3 februari. Tiden blir troligtvis klockan 17-20 då så hinner de som bor någorlunda närma hem till Sportspegeln.

Måndag den 22 oktober 2008.

Western Canadian Music Awards
Romi Mayes vann i de båda klasserna som hon var nominerad!
Outstanding Roots Recording-Solo och Songwriter of the year.
Ett stort grattis!

Det är inte utan stolthet som jag kan berätta att det var hemma hos mig på söndagskvällen som hon fick beskedet och att hon genom ombud meddelade på prisutdelningen att hon inte kunde närvara för hon befann sig just nu i Sverige.


Söndag den 21 oktober 2008.

Nu är Countrykvällen i Stugan avklarad och på tisdag återgår allt till den grå vardagen igen. I morgon så har jag en fridag för då ska Romi Mayes åka vidare från Göteborg och åter till Tyskland för att sedan ta sig vidare till England för några spelningar.

Jag tänker inte ta mig friheten att recensera tillställningen utan jag vill bara säga att jag tycker att. Artisterna var suveräna, publiken var suverän, vakterna var suveräna, flickorna som hjälpte mig i entrén var suveräna och Sema och Enver med personal på Stugan var suveräna.

Nu kör vi vidare med nästa projekt. Spelning för en sittande publik söndag den 4 november. Gå in på Arrangemang.

Meningen med ett söndagsarrangemang är att försöka få upp folk ur den förslöande TV soffan och vara lite sociala och komma ut och se levande människor i stället för rörliga bilder på en platt tvskärm.

Fungerar detta så kan det komma någon typ av bonus som ger lite rabatt för dem dom går på flera arrangemang.

Detta blir som sagt var en test och vi får se om Sveriges tionde största (tror jag) kan uppbåda den handfull människor som detta kräver.


Lördag den 13 oktober 2007.

Beställningarna till Countrykvällen i Stugan ramlar in.

Jag fick en bokning av Bengt från Göteborg. Han hade fått ett e mail från bekanta i Texas som uppmärksammat att Romi Mayes skulle komma till Jönköping Sverige och de skrev till honom att han måste åka dit då de tycker att hon är en av de bästa i sin genre. Är det inte kul vilka omvägar information kan gå innan det hamnar hos någon inte långt från dig. Dessutom så stärker det mig i min förhoppning att detta kommer att bli en jättebra kväll.

Glöm inte att boka buffé. All information hittar du på Arrangemang.

Jag har ju nämnt att det kan bli lite musik på söndagar i Stugan också. Tanken är att erbjuda bra musik i olika stilar till en rimlig peng. Kontinuitet är viktigt och gärna en fast helg varje månad som detta körs. Min tanke är att det ska kunna bli något den första söndagen. Tider som passar folk som ska gå till arbetet på måndagen.

Om allt går som det ska så blir starten den 4 november klockan 18-21. Entré 100 kronor. Förhoppningsvis så blir det första bandet ut ett mycket bra gäng som spelar Rocakbilly / Blues / R&B. Den som går på detta blir inte besviken, det kan jag lova. Jag återkommer mera om detta på Arrangemang om ett par dagar.


Söndag den 7 oktober 2007.

För en vecka sedan så var jag på väg hem från en trevlig helg på Sälens Högfjällhotell. För andra året så hade Country SM arrangerat av Countryfestivaler i samverkan gått av stapeln. Många bra band från hela Sverige och massor av bra musik i olika Stilar.

I går så var jag på Bredaryds Värdshus på en öl och Whisky/Whiskeyprovning tillsammans med några vänner. God mat och sakkunnig handledning.

Över till Countrykvällen i Stugan den 20 oktober. Jag fick en bokning av Bengt från Göteborg. Han hade fått ett e mail från bekanta i Texas som uppmärksammat att Romi Mayes skulle komma till Jönköping Sverige och de skrev till honom att han måste åka dit då de tycker att hon är en av de bästa i sin genre. Är det inte kul vilka omvägar information kan gå innan det hamnar hos någon inte långt från dig. Dessutom så stärker det mig i min förhoppning att detta kommer att bli en jättebra kväll.

Glöm inte att boka buffé. All information hittar du på Arrangemang.

Lördag den 15 september 2007.

Nu kan jag säga att det är klart för Countrykvällen i Stugan, Stadsparken. Jönköping den 20 oktober.
Det är med glädje som jag kan presentera de medverkande. Romi Mayes från Canada, Earl & Dallas från Eksjö och Blue Valley Boys från Torsby. De senare är riktigt på gång och är till våren bokade till den stora festivalen i Hemsby, England.
Gå in på arrangemang.


Söndag den 9 september 2007.

Nu är jag inne i slutskedet för planering av en Countrykväll i Stugan, stadsparken i Jönköping. Datum den 20 oktober. Mera information kommer på Arrangemang.

Söndag den 4 november är också planerat för en musikmattiné i Stugan för sittande publik. Vi kommer att öppna klockan 18 och musik från 18.30 till 21 med en liten paus. De här kvällarna kommer att gå i olika musikstilar och denna kväll är tanken att det ska bli Irländskt.


Lördag den 1 september 2007.

I dag är det den första höstdagen enligt almanackan. Vart tog sommaren vägen?

Helt klart är dock att jag har fullt upp hela tiden med olika arrangemang. Midsommardags Country, Ydre, Seljord och Sigge Hill mm i Stugan. Förutom det lite ledighet och sedan ska man ju dra in lite till hyra mm. Som sagt, inga problem att fylla tiden.

Jag har fått några förfrågningar om Folkparks Country och det sorgliga är att efter fem år så kan inte Huskvarna Folkets Park fortsätta med detta arrangemang. Tyvärr så kom det inte tillräckligt med publik för att dra runt det hela. En reflektion som man har är. Var ambitionen för hög och därmed kostnaderna?

På gång är möjligtvis en liten Countrykväll i Jönköping i oktober som jag ska försöka ordna. Mera om det snart.

På gång nu. -60tals dag i Sävsjö. County SM i Sälen och i kväll ska jag åka till Vaxblekargården i Eksjö och titta på Sigge Hill, Greta från Slaptones mm.


Tisdag den 7 augusti 2007.

Stugan söndag den 5 augusti. Kanonartister, toppenpublik, svettigt och fullt ös från första låt.

Alltså, precis som det ska vara på en musiktillställning.
JÄTTETACK TILL ALLA SOM KOM!

Jag åkte hem med ett leende på läpparna. Det känns som att vi kan fortsätta med detta.


Söndag den 5 augusti 2007.

I går var det sommar! Veden är strax klar och i kväll är det musik i stugan, Stadsparken.

Först till något annat. Förra helgen var jag ju med några band på seljord Countryfestival i Norge. Detta var första gången för mig och jag trodde inte att en Countryfestival kunde locka så mycket folk. Jag kan inte säga den exakta siffran men det var inte under 20 000 personer där. När det Norska Hellbillies spelade så kokade hela stället. Kvällens huvudartist Carlene Carter gjorde bra ifrån sig trots att hennes energi är lite lägre nu än när hon var på topp i början på 90-talet men då har jag förstått att hon tog lite hjälp till att höja energin.

De band som jag var där med, Jake & The Spitfires, Cheatin´ Hearts och Cookies & Beans gjorde jättrebra ifrån sig.

Jag läser ju igenom Lindrgrens nyhetsbrev och vad dödgrävarna skriver där men plötsligt dyker det upp ett inlägg som inte vill att Countrymusiken i Sverige ska gå i graven med -40 talsgenerationen. Tack Christer Sjöblad. Själv har jag slutat att skriva några inlägg dit. Jag jobbar hellre på i praktiken på det jag tror på. Med andra ord en bra blandning som kan locka nya lyssnare och där plockar jag in smala inslag som skulle vara svåra att köra utan draghjälp.

Nu laddar jag för kvällen och hoppas på en bra tillställning.


Fredag den 20 juli 2007.

Tiden rusar och nu har det gått ett par veckor sedan Ydre. Regnet stod som spön i backen men den genomfördes och det var även bra med folk. Konstigt när det nu är så gräslig musik. Tänk vad många det varit där om allt hade varit strikt Country. Nä. Jag föredrar nog mångfald i stället för enfald.

Eftersom jag redan är förtappad så kommer jag att vara inblandad i ett arrangemang på Stugan i Stadsparken söndag den 5 augusti. Går detta bra så kan det bli början till ett koncept med lite lugnare musik.

Se mera på Arrangemang.

Annars så har det varit en perfekt dag. Har förberett för vedklyvning i morgon men har också hunnit med en paddeltur i min kajak på Vättern. Samt en skön stund i bastun efter detta.


Torsdag den 5 juli 2007.

Regnet det bara öser ner och i morgon är det Ydre Countryfestival. Det blir gummibootsen på men skam den som ger sig.

Midsommardagen var det ju Country i Drottningstorp och det var en hellyckad tillställning. Regnet på Midsommarafton drog bort och vädret var helt perfekt. Banden gjorde bra ifrån sig och de flesta verkade nöjda. Vi ses där om ett år igen.

Snart så går det till nästa stora arrangemang som jag ska till. Denna gång Seljord Countryfestival i Norge. Banden som jag ska dit med är Jake & The Spitfires, Cheatin´ Hearts och Cookies & Beans. Jag har aldrig varit på Seljord förut så det blir spännande.

Den 5 augusti kommer det troligtvis att bli en trevlig söndagskväll i Jönköping med tre välkända Svenska artister. Jag återkommer om detta inom ett par dagar.

Torsdag den 21 juni 2007.

I morgon är det Midsommarafton och också årets längsta dag. Ändå ser det på prognoserna nästan ut som man får har lyset tänt hela dagen.

Trots detta så önskar jag en Trevlig Midsommar. Sillen och tillbehör smakar lika gott ändå.

Hoppas att ni som finns i närheten av Jönköping dyker upp i Drottningstorp på Midsommardagen. Det ser ut som att det kan bli hyfsat väder då.

Till de som är med i något band och skulle vara intresserade att delta i Country SM i Sälen. Gå in på svenskacountryfestivaler.se och anmäl er.


Söndag den 10 juni 2007.

Nu går allt i tvåveckors cykler. Det är två veckor sedan jag var på en jättekul resa till Holland med Western Satellites. Där gjorde de ett par mycket bra spelningar pluss backade upp Randy Archer. Något säger mig att det inte var sista gången vi såg dem ihop.

Om två veckor är det dags för Midsommardags Country i Drottningstorp. Detta blir en bra tillställning med Csomos, Mike Bella och Blue Valley Boys.

Ytterligare två veckor framåt så kommer sommarens stora höjdpunkt för mig och det är Ydre Countryfestival. Massor med toppartister. Både sådana som är straight Country och sådana som spretar iväg lite. Detta gör ju att alla har möjlighet att kolla upp tidsprogrammet och pricka in sina favoriter och ändå har möjlighet att se sig om på allt annat som försiggår här.

Ni kan hitta mera info på arrangemang.


Torsdag den 17 maj 2007.

Äntligen dags för några rader igen.

Promospelningen i Degerfors har gått av stapeln. Både jag och Per känner oss nöjda med denna test av detta koncept. Finns det intresse från andra band på SvenskaCountryartister.com så kan det nog bli en fortsättning.
I samband med denna så gav vi ut en cd med de deltagande banden. Den har spelats i flera närradiostationer och även recenserats av herr Lindgren. Nu tar jag inte hans ord på så stort allvar längre. Efter att ha läst hans nyhetsbrev i några år så brukar jag kolla vad som händer i Sverige. Läsa hans egna inlägg. Dra lite på munnen och sedan går livet vidare.
Jag har mina egna åsikter om vad som är bra och dåligt och det styrs inte av någon annan. Jag tycker till och med att Kalle Oldby gör ett hyfsat bra Countryprogram. Lördagar kl 21-22 i P4.

I övrigt så har jag nyss hört en halvtimma med programmet Stereo i Radio Jönköping P4 som sände en inspelning med Cosmos Cowboys och Rayburn Anthony. Det går att höra det på nätet. Gå in på www.sr.se och klicka på Radio Jönköping. Programmet sändes den 12 maj kl. 12.30.

Det är snart dags för Midsommardags Country i Drottningstorp och sedan smäller det i Ydre. Se info på Arrangemang.

Innan det så ska jag dock åka till Holland med Western Satellites som ska göra ett par spelningar med Randy Archer. Det ska bli riktigt roligt.

Söndag den 8 april 2007.

Spelningen på Rock Garden med Blue Valley Boys var suverän. Detta är verkligen ett band som kör en heläkta musik. Hillbilly och Rockabilly som bäst. Jag behöver väl inte säga vart ni ska vända er om ni vill boka dem?

Custom Show pågår för fullt på Elmia. I morgon tror jag att jag ska åka dit och besöka Tennessee Drifters som spelar i en monter.

Planeringen med Promotionspelningen med band från SvenskaCountryArtister.com i samverkan med ElfCountry.se går framåt.
Datum 21 april. Plats Degerfors Folkets Hus.
Alla arrangörer, media mm som vi kan komma på har fått en inbjudan.
Är det någon som tillhör dessa kategorier och läser detta som inte fått någon inbjudan så hör av er.

Fredag den 6 april 2007.

Påsk igen och i kväll är det spelning med Blue Valley Boys på Rock Garden som flyttat till Ztyle på Barnarpsgatan i Jönköping.

Tisdag den 16 januari 2007.

Jag ska INTE kommentera vädret.

Jag har fått en fråga från Mats Hultkvist.
Hej! Jag undrar om du vet något om det superbra bandet Jake and the Spitfires?? Finns dom fortfarande? för det har varit tyst från dom på ett tag.

Jag kan hålla med om att det har varit lite tyst om J & the S men de finns och kan spela var som helst och när som helst som intresse finns.
De olika medlemmarna är också som många musiker här i Svedala med i ett antal projekt.

Som information kan jag tala om att de kommer att vara med på Seljord Countryfestival i Norge den 28/7. Detta tillsammans med Cheatin´ Hearts och Cookin´ & Beans.

Jag fick ett e mail från Egon Hellbom i lördags där han skrev att Willie Nelson skulle vara på TV, något som jag inte hade uppmärksammat. Ända missade jag halva programmet. Efter att ha sett min första riktigt stora favorit där, Jerry Lee Lewis, så bestämde jag mig att inte ens tänka tanken att åka och se honom när han kommer hit. Jag sitter hellre och lyssnar på mina LP och minns honom från de gånger som jag sett honom tidigare.


Söndag den 31 december 2006.

Gott Nytt År!

Lyssnar just nu på en cd med Savannah (från Holland). Sätter man sig och bara blundar så är detta mycket bra. Speciellt deras akustiska låtar.

Tittade på CMA Award. Vill inte låta som de andra gnällgubbarna men det mesta här var inte i min smak. Räknade efter och har bara skivor med fyra av de band som var med och det kan max utökas till att bli fem. Då har jag inte räknat Kris Kristofferson som ju inte sjöng.


Lördag den 23 december 2006.

Jag vill önska alla en Riktigt God Jul!

Själv började jag ladda upp lite Julstämning genom att besöka The Refreshments Jul Rockshow på Åhaga i Borås i tisdags. Det var en trevlig upplevelse och höjdpunkten för mig var Nisse Hellberg.

En hel del är förhoppningsvis på gång inför nästa år. Inte minst ett litet arrangemang som Per på Svenska Countryartister och jag jobbar på.


Onsdag den 29 november 2006.

Fick just en cd med posten. En samlingsskiva med Billy Yates. Hela 21 låtar varav en är en helt ny duett med George Jones. Om ni inte har något med Billy tidigare så se till att införskaffa denna. Han är bara såå bra.

Om ni sedan tittar på datumen ovan så kommer han att finnas i Europa framöver så det är bara för den intresserade arrangören att skicka mig ett mail så tar jag hit honom åt er.

För övrigt så lyssnar jag på Nisse Hellberg nu. Detta är äkta musik med rötterna djupt i Rootmyllan.

 

Lördag den 18 november 2006.

Nu är vi mitt i årets tråkigaste och mest deprimerande månad. Det enda som piggar upp är ett och annat musikarrangemang.

Ett av dessa var Joe Fournier på Kulturbaren i Trollhättan i torsdags. Joe med hjälp av gitarrist gjorde ett riktigt underhållande framträdande. För er som inte sett denne Canadensare ännu. Passa på! Han har något framträdande kvar.Lördag den 4 november 2006.

Nu har vi genomlidit vinterns första snöfall och det var ju spännande. Tack och lov ingen avkörning men däremot en fastkörning som löstes med lite sandning.

I dag har det varit skivmässa här i Jönköping. Köpte några plattor men den mesta tiden gick åt till att prata med bekanta. Det är riktigt trevligt att träffa på kompisarna med samma musikintresse.


Söndag den 15 oktober 2006.

Folkparks Country 2006 är genomfört och det är min förhoppning att var och en hittade något som föll i smaken.

Banden var mycket nöjda och berömde den trevliga publiken. Jag för min del tycker att både banden och publiken skötte sig ypperligt.

Tack till alla.Lördag den 7 oktober 2006

En hel vecka har gått sedan Country SM gick av stapeln i Sälen. Detta arrangemang blev mycket lyckat och tillströmningen av gäster blev över förväntan. Dagarna var fulla med tävlande band. Juryn hade verkligen ett tufft jobb.

På lördagskvällen underhöll Jill Jonsson. Säga vad man vill om hur mycket Country hon är hon bjuder verkligen på sig själv. Och vilken röst hon har.

Jag börjar redan att se fram mot nästa års SM arrangemang.

En vecka kvar sedan så brakar det loss i Huskvarna med Folkparks Country 2006. Detta är femte upplagan. Nu håller jag bara tummarna för att det kommer mycket folk så att det kan bli en sjätte tillställning 2007.

Förhoppningsvis finns det något som passar alla och dessemellan kan man kolla in hos försäljarna eller titta på Linedance som har ett eget golv på andravåningen. Varför inte pröva på.

Hoppas att vi ses i Huskvarna. Det är jag som med irrande blick yrar omkring och om jag svarar på tilltal så blir det troligtvis något osammanhängande.Söndag den 17 september.

I dag är det valdag till Riksdag mm. Detta har föregåtts med en massa debatter mm som jag inte orkat lyssna på. Det är för mig ointressant vad som sägs där. Det finns en total kaka som vi ska dela på. Sedan finns det en jord som vi ska lämna vidare till kommande generationer. Hur den mår är väl egentligen det viktigaste.

Sedan måste vi ju själva må bra och för det behöver vi bra musik.

Vi som tycker om Countrymusik har även i höst en massa att välja på. Nu räcker inte sommaren till längre och det är ju positivt. Se till att släpa er ut på några av dessa så att de som satsar på vår musik kan fortsätta.

Jag och Thomas Buskhage på Mr Music Country talade härom dagen om hur den bästa av världar på Countrymusikfronten ser ut. Vi konstaterade att en hel del saknas ännu.

En sak som jag kan konstatera är att det finns så otroligt mycket bra musik att välja på men att engagera dessa artister är ett vågspel. Tyvärr resonerar många att eftersom jag aldrig hört talas om dessa så kan jag inte gå, jag vet ju inte hur de låter. I regel kostar en entré upp till 200 kr. Vad är detta i förhållande till allt onödigt som vi lägger pengar på.

Inget folk. Inga arrangemang. Det är du som väljer.


Onsdag den 23 augusti 2006.

Nu har det gått några dagar sedan Gränna Blugrassfestival. Ca 700 personer trotsade regnet och njöt av massor med bra musik.

Egon Hellbom undrade vad det var för väder vi bjöd på i Småland men den enkla sanningen är bara att vi jämnade ut till oavgjort med tanke på konserten med Dwight Yaokam i Dalhalla.

I Gränna passade jag på att köpa ett par cd av Hans Häggström. Det blev Jake Hooker och Amber Digby. Härlig Texas Country. Jake hade jag ju möjlighet att få hit till någon Countryfestival nu i sommar men ingen nappade tyvärr. Amber fick vi ju höra på Ydre Countryfestival.

Flera bra tillställningar är på gång till hösten. Håll utkik på Arrangemang. Jag kommer att skriva om dem som jag har någon anknytning till.

Dotties nya CD Back Home som släpps 29 september är färdiginspelad, mixad och mastrad. Det är en stark genuin country-CD.


Tisdag den 8 augusti 2006.

I mina små tankar senast så avlutade jag med att hoppas på att regnet skulle hålla sig borta över konserten med Dwight Yoakam. Det gjorde det inte. Alldeles lagom till att Mats Rådberg & Rankarna skulle börja så började också regnet
Det var inte något duggregn heller. Regnet öste ned i flera timmar.

På tal om förband så skulle jag hellre sett Inger Nordström n´ Her Rhinestone Band. De är betydligt allertare än Rådberg & Rankarna. Därmed inte sagt att Rankarna är på något sätt dåliga, kanske inte bara så på bettet som Inger är just nu.

Angående Yoakam så kan jag säga att några låtar in i programmet så satt jag och kände. Ska det bli så här hela showen?
Instrumenten låg som en matta med trummorna i förgrunden. Av Dwight hördes bara ett mummel.
Anledningen är väl att inget soundcheck var gjort och efter ett tag så började det klarna.
Nu var allt på topp och regnet var helt bortglömt. När Dwight framförde en del låtar akustiskt sittande så bara blundade jag och njöt.
Dessutom hade han ett alldeles utomordentligt band med sig och dessa musiker imponerade med att göra byten av intrument i låtarna utan att tappa tempo.

Detta var väl värt pengarna.

Nästa musikarrangemang för mig blir nog Bluegrass i Gränna om jag inte åker till Huskvarna på Rock i Folkparken på lördag.

Om någon undrar så är vedhögen strax avklarad.


Lördag den 29 juli 2006.

Nu är det bara så mycket att man inte hinner mera än att kolla mail och hjälpligt svara på dem.

Förutom musik så är det en stor vedhög som ligger och pockar på att bli kapad och kluven.

Lite har jag ändå hunnit med sedan sist.

Hellekis Countryfestival är en trevligt tillställning som har framtiden för sig. Läget med utsikt över Vänern är helt fantastiskt och med en entusiastisk arrangör så kommer det att bli mycket bra efter lite finslipning av några detaljer.

Cosmos Cowboys håller på och spelar för fullt. Cina & Springhill Boys har varit i Seljord, Norge och Lazybones United var med i Hellekis. Detta är några axplock från de band som jag jobbar med.

På måndag dags för årets höjdpunkt! Dwight på Dalhalla. Hoppas regnet håller sig borta några dagar till.


Tisdagen den 11 juli 2006.

Så var en av årets höjdpunkter över. Dvs Ydre Countryfestival. Detta är ju den festival som håller på som jag känner till bäst och jag kan inte nog säga hur imponerad jag är av deras organisation.

Festivalen har bara pågått i tre år och är redan en som man talar om.

Att den finns är till stor del de tre kamraterna Stefan, Greger och Johnnys förtjänst som i Stefans Saloon i hans uthus kläckte idén att starta Sveriges bästa festival. Detta måste skett under inverkan av rusdrycker men ta i trä. De är på väg att lyckas.

De tre dagar som jag tillbringade i Hestra är bland de trevligaste Countryminnen som jag har och det är några stycken.

Nu smälter jag dessa minnen och i spelaren snurrar cd med flera av banden som deltog.

Jag lyfter på kepsen för hela Ydregänget.

Till helgen är det dags igen för ytterligare en festival i södra Sverige. Hellekis Countryfestival. Andra gången blir det för Jonas och hans gäng. Se länk på Arrangemang.

Jag hoppas att det blir sol och mycket folk.


Tisdag den 4 juli 2006.

Värmebölja och det verkar att hålla i sig. Det bådar gott för de arrangemang som stundar till helgen. Bl a Ydre Countryfestival där jag kommer att springa omkring och yra i dagarna tre. Jag sänder redan ut en varning till banden. Det är jag som ska försöka få upp er på scen i tid för att lagom när ni har fått upp ångan köra ner er igen. Jag tror att vi ordnar det tillsammans.

En del arrangemang har redan varit och ett på hemmaplan som jag missade var Midsommardags Country i Drottningstorp. Detta blev ett helllyckat (succé enligt Björn i Cosmos) arrangemang med ca 650 personer pluss en miljon knott. Till nästa år meddelar arrangören att knotten kommer stoppas redan i entrén. De får hålla sig på parkeringen och festa.

Anledningen till att jag uteblev var att då var jag på Lenåsen i Vintjärn och lyssnade på Hillbilly och Rockabilly. Jag har nämligen fungerat som chaufför åt det fantastiska Rockabillybandet The Mezcal Brothers från Lincoln, Nebraska. En jätterolig vecka med mycket prat och skratt. Det var Alexandra Björk från Malmö som lagt ner ett jättejobb att få hit dem och så bra som de är så hoppas jag på återkomst nästa år igen. Då kan det även kombineras med Countrymusik.

För er som tycker att detta låter intressant, hör av er.

I övrigt så ses vi väl i Ydre.


Tisdag den 13 juni 2006.

Nu har verkligen sommaren slagit till och det är underbart att kunna sitta ute till sent på kvällen och njuta.

Arrangemangen med Countrymusik sätter igång nu och något finns varje helg framöver.

Närmast nära mig är Midsommardags Country i Drottningstorp. Kolla på Arrangemang.

På tal om arrangemang så var jag på Mark Knopfler och Emmylou Harris i Köpenhamn för några veckor sedan. Ett par dagar senare så var de i Stockholm och jag kan inte förstå att det är samma artister som skrivs om efter den konserten.

I Köpenhamn så blev de innropade två gånger och folk stod upp. Kan det bero på vem som ser det hela, naturligtvis gör det, eller hade de en dålig dag i Stockholm?

För min del så är det självklart att vad jag skulle förvänta mig inte var ren Country, Dire Strites eller Emmylou Harris. Detta är ju något som de gör tillsammans, dvs lite av varje.

Jag tänker inte heller ge mig in i debatten om vad som är Country eller inte. Det får var och en avgöra. Därmed inte sagt att jag har en egen uppfattning men det är inte min uppgift att tala om för andra vad de ska tycka. Det finns så många andra som gör så det räcker. Det är inte heller för att jag inte vågar, det gör jag men den som vill veta kan ju komma hem till mig och titta i min skivhylla så får de se.

Det man kan konstatera är att när man gör ett arrangemang så måste det finnas en mix som passar många. Folk måste ju få chans ibland att gå på toa, köpa lite fika eller en öl eller gå runt bland knallar och andra aktiviteter.

Skulle vi bara köra traditionell Country så står de 100 mest rättrogna där och argumentet att man skrämmer bort de riktigt intresserade med t ex Rock är bara skitsnack. Många av de riktigt fanatiska samlarna jag vet går aldrig på en festival. De sitter hemma och lyssnar på skivorna med de redan döda hjältarna.

Ingen kan dock argumentera mot att ska ett arrangemang överleva så måste ju publiken komma och vill man som besökare ha det ena så kanske man får visa lite hänsyn och acceptera att det finns sådana som har lite annorlunda smak än en själv.Torsdag den 25 maj 2006.

En hel månad sedan jag hade tid att sätta mig ned och skriva lite. En sak är helt säker att om jag var en rik man så skulle jag köpa mig mera tid. Det går ju inte säger ni då men det gör det visst. Dra ner på arbetstid helt enkelt och gör bara det jag själv vill. Jobbar gör man bara för att leva, man lever inte för att jobba.

Sköna maj har snart gått och vad har jag hunnit med förutom att avverka nästan 1000 mil bakom runda trissan i olika lastbilar. Ja, hur mycket tid blir över?

Trädgården tar ju sin lilla tid och jag tycker att det är ganska skönt att gå i sina egna tankar några timmar. Bara det inte börjar regna igen.

Musikmässigt så har Eva Eastwood varit i Jönköping och spelat på Rockgarden. Eva är alltid kul att se och nu hade hon med en del nytt som ska komma på den nya skivan. Mycket trevligt folk träffade jag på också och det är väldigt roligt att vara på något och kunna koppla av helt utan att behöva springa och styra och ställa.

Christina Birgell som startade Svenska Country & Westernklubben har passat på att fylla 60 och ni som inte grattat henne kan ju passa på att skicka henne ett mail i efterhand. Hon är en av väldigt många som lägger ner ett jättejobb helt ideellt för vår musik.

På lördag blir det en trevlig dag med kamrater i Skåne och på kvällen så tar vi oss över till Köpenhamn för att se Mark Knopfler och Emmylou Harris. Det blir en höjdare.Måndag den 24 april 2006.

Nu är våren ändå på gång riktigt ordentligt och hela helgen har tillbringats i trädgården med allt som behöver göras där.

En liten paus tog jag ändå med att gå och lyssna på Ulf Sanned som berättade lite om sina resor till Memphis och sitt speciella intresse för Elvis. Det hela ramades in av musik, företrädesvis Gospel. Det var ju den musiken som Elvis kom i kontakt med först i Kyrkan strax bredvid hans födelsehem i Tupelo. Mississippi.


Påskafton den 15 april 2006

För oss som bor i Jönköping så finns det massor att göra denna helg om man vill ut på aktiviteter.

Redan i går så startade den stora Custom Show på Elmia och det håller på hela helgen.

Nu i dag så kan man gå på Sunjay skivmässa på Kulturhuset.. Där finns mängder av skivor mm att fynda.

Är man sedan sugen på en kväll med massor med folk och musik så är det bara att dra till Mellodi där det är Easter Rock´n´ Roll.

Resten utav dagarna i helgen kan nog behövas till att vila upp sig.

Glad Påsk!

 

Lördag den 1 april 2006.

För en vecka sedan fick vi meddelandet att Buck Owens gått ur tiden. Våra gamla hjältar försvinner en efter en.

Då är det helg igen och för en gångs skull så kommer jag att vara hemma hela helgen. I dag är det väl bäst att hålla sig hemmavid också så att man inte blir lurad av någon skojare heller.

Jag började dagen med att titta på TV 4 morgonprogram till frukost och där hade man ett inslag om Totta Näslund och en skiva med Bob Dylanlåtar som han gjorde tillsammans med Mikael Wiehe. Detta blev alltså Tottas sista produktion och den kommer garanterat att inköpas av mig och placeras i facket Country.

Nu ska jag säga något som en del kommer att skaka på huvudet åt. Totta var alltid jättebra med sin Blues men på senare år var han när det gällde Country så det stänkte om det.

Jag hade en dröm som jag aldrig fick förverkliga och det var att någon gång fått med Totta på något arrangemang som jag var inblandat i men tyvärr så kommer det aldrig att bli verklighet.

Det betyder dock inte att jag inte har några drömmar att förverkliga. Bara rätt tillfälle kommer (och någon är villig att satsa lite pengar) så klipper det till.

I min ungdom så hade jag en konstig musikmix. Jag blandade villt Country och Progg och naturligtvis var Hoola Bandoola Band ett av mina favoritband. Jag lyssnar för övrigt fortfarande gärna på proggmusik. I Hoola Bandoola fanns en annan av Sveriges bästa artister, Björn Afzelius, även han borta sedan några år. Jag ska slänga ur mig att han också var Country. Ibland är det inte bara strikt komp som gäller utan text och känslan i framförandet men visst smög det sig med en steel någon gång i kompet om jag inte minns helt fel. Gå ut och köp en samligs cd med Björn solo och sätt er ner och lyssna noga på hans texter och känslan.

Onsdag den 22 mars 2006.

Ett par veckor går fort och man hinner inte med mer än en bråkdel av vad man tänkt sig.

Något som jag ändå fått gjort är att se Walk the Line. Filmen om Johnny Cash. En jättebra film som beskriver Johnnys ups and downs fram till slutet på -60talet.
Det var kamraterna i Cosmos Cowboys som tog mig med som en innestående födelsedagsuppvaktning. Bara det att få till en dag som passar så många som möjligt är svårt. Jag tackar härmed för uppvaktningen.

Vidare har jag varit på en födelsedagsfest den gågna helgen. Det var en kamrat som firade 40 år (rena ungdomen) och då var vi några som slog oss samman för att ta med honom på konsert med Mark Knopfler och Emmylou Harris i Köpenhamn. Det är jag säker på kommer att bli en riktig höjdare.

Arbetet pågår för fullt med bokningar på flera festivaler.

Onsdag den 8 mars 2006.

Nu kan man helt och hållet ägna sig åt arbete i en eller annan form igen utan att tänka på det förestående kraftprovet. För ett kraftprov visade det sig att bli med all nysnö som fallit ned under veckan innan Vasaloppet. Nog om detta nu. Loppet är genomfört och det får väl bli en veckas vila innan man börjar träna för nästa.

Country Night i Sävsjö är också genomfört för i år och det var ett hellyckat arrangemang enligt Helena Gill som är en av de hårt arbetande eldsjälarna där.

Nu är siktet inställt på sommarens aktiviteter trots att snön ännu ligger djup. Ta tillfället i akt och ta en tur på skidorna till helgen i det härliga vintervädret.


Måndag den 27 februari.

Vilken fantastisk vinter vi haft. Bättre förutsättningar för att kunna tillgodogöra sig rikligt med snöträning inför dårarnas Julafton, som infaller den första söndagen i mars varje år, går inte att tänka sig. På söndag står man alltså där igen och undrar. Hur har detta gått till. Sedan går starten kl 8.00. Nu för tiden är det inte fråga om några tjuvstarter och efter ett antal timmar så åker man förhoppningsvis i mål I Fädrens Spår För Framtids Segrar. Alla plågor är glömda och det är så långt till nästa år.

Nu lite från musikfronten.
En plats på rad 15 är säkrad den 31 juli. Då är det dags för alla oss fans av Dwight Yoakam som inte var i Norge förra året och hörde honom att få se denne Countrymusikens stora diva med sin otroliga, speciella stämma.

Fatboy är ett otroligt bra Svenskt band. Man kunde avnjuta dem på Kulturbaren i Trollhättans Folkets hus den 23. De är ju inget renodlat Countryband utan blandar stilarna lite men en stor tyngdpunkt ligger på Country och när de drar av en gammal Ray Price eller Faron Young så är åtminstone jag helt såld på dem.

Glöm inte bort Country Night i Sävsjö på lördag. Info på arrangemang.

Till sist så börjar många godbitar bli satta på kommande sommars Festivaler. Gå in på deras hemsidor och kolla. Sådana som jag samarbetar med finns med på länkar och kommer senare även med på arrangemag.

Onsdag den 8 februari 2006.

Nu börjar det dugga tätt med programmen för sommarens festivaler och konkurrensen är stenhård på att matcha varandra. Jättekul att få vara med i diskussionerna hos några då jag tror att mina kontakter står sig bra.
Gå in på arrangemang. Nu finns Countrynight i Sävsjö med.

Fick igår ett mail från Egon och Elisabeth i Dalarna om en grej som man knappt tror är sant. Enligt dom så kommer Dwight Yoakam till Dalhalla den 31/7. Vad kan hindra en Dwight fan från att åka på detta?

Vad mera. Jag laddar nu för en vecka i Härjedalen då formen ska finslipas inför den 5 mars.


Måndag den 30 januari 2006.

Sedan senast så har det töat en del och återigen blivit kyla med lite påfyllning av snö. Jag kunde nog inte valt ett bättre år för att göra comeback i Vasaloppsspåret. Arbetschemat har också varit sådant att jag inte behövt göra ett enda träningspass i eljus. En sak har jag dock konstaterat. Man är inte 25 längre så just nu så har jag känning i en vad och en liten sträckning i en ljumske så dagens träningspass får nog vara till förmån för läkning.

Nu börjar det också att bränna till med bokningar för den kommande festivalsäsongen. Allt eftersom kontrakt blir klara så börjar jag att fylla på arrangemangsidan.

Som ett förhandstips så ska jag bara uppmana er att boka in lördagen den 4 mars för andra upplagan av Country Night i Sävsjö.


Söndag den 15 januari 2006.

Det är mycket nu.
Dels har jag varit utan dator i drygt en vecka och man känner sig något avskuren från omvärlden då. Fick hjälp med att få igång den i går så nu är det en del saker som försvunnit som måste in i den igen. Som den fullständiga datanolla som jag är så tar det en enorm tid att göra detta.

Nu börjar det också röra på sig ordentligt på bokningsfronten. Allt kommer antagligen på en gång nu så det gäller att hinna med allt så att man inte försummar något. Efter hand så kommer de saker som jag bokat in på Arrangemang. Håll ögonen öppna.

Torsdag den 12 var jag i Stockholm på Dancin Dingo och lyssnade på Vivien Searcynär hon och Mathias Holmgren hade et party när de släppte sin singel "Another Rainy Day". Vivien gjorde även några extra låtar med sitt band. Detta är en mycket bra tuff Country och den som vill ha en bra akt för sin tillställning ta kontakt med mig.

Tyvärr så har mesta snön töat bort så nu är det bara att börja springa igen. Jag verkar dock ha det smidigare här än kamraterna på expedition Aconcangua har det.

Nyårsafton 31 december 2005.
Nu är det bara några få timmar kvar av 2005. När jag ser tillbaka så har det varit ett bra år för mig vad det gäller det mesta. Inte minst på musikfronten.
Vintern har kommit och jag och Birgitta har varit ute och tagit oss en runda i skidspåret i dag.
Nu väntar en lugn kväll och sedan "Ring, Klocka, Ring."
I år är också året som jag tagit mig i kragen och börjat träna mera regelbundet igen. En av anledningarna till det är att den 5 mars 2006 så kommer jag att stå på startlinjen till Vasaloppet igen, efter några års uppehåll, och undra hur kan man ge sig in på detta när man kan sitta hemma i stugvärmen och se spektaklet på TV. Dessa tankar är dock borta när man går i mål. Då är man hög på alla känslor att återigen ha genomfört loppet och att det är minst ett år till nästa.
Nöjer man sig inte med ett ynka Vasalopp så kan man göra som min kamrat Anders som tillsammans med hustru Eva och dotter Frida pluss ett par personer till gett sig iväg till Argentina för att fira Nyår och sedan bege sig upp på berget Aconcagua. Följ gärna deras strapatser genom att klicka på länken.
Nog om detta. Nu vill jag önska alla ett Riktigt Gott Nytt År.
Vi hörs igen nästa år.

Julafton 24 december 2005.
Jag har fått massor med Julhälsningar och som den slarver jag är så får jag sällan iväg några svar på dem. Därför vill jag här skicka en hälsning till alla som jag känner.
God Jul till er alla.
Ta det nu lite lugnt med maten och skicka en tanke till alla som inte har det så bra som vi. Sätt gärna in en slant till alla som drabbats av jordbävningen i Pakistan.
Kountry Korral har också dykt upp och Lars Kjellberg är en otrolig människa att få ihop intressanta inslag om legendariska Countryartister. Där kan alla både nya och gamla intresserade få bakgrunden till musiken som vi har i dag. Med detta i botten är det bara att bygga på med det nya.
Mr Kjellberg har även fått ihop ett jättefint bildkollage från Folkparks Country i Huskvarna.

Tisdagen den 13 december.
Jag sov länge i dag så jag har inte sett en enda Lucia ännu. Det får bli reprisen på TV sedan.
I övrigt så är det Julförberedelser som gäller. Nu går jag och skjuter upp julkortsskrivandet till sista stund och den 22-23 är det väl dags att köpa julklappar.
Jag var på en bra Elvistolkning härom veckan och det var en trevlig tillställning som var upplagd som en krogshow med blandning av mat och musik. Med där var den duktige gitarristen Patrik Svanängen och då är det en garanti för mig att det är bra musik.
Några Countrypublikationer har också dimpt ner i brevlådan. The Country Post, Gazetten, SCC Nytt och Krutstänket. Det är alltid lika kul att få dessa blad och läsa om vad som tilldragit sig.
En reflektion som jag gör är olikheten i bevakning av arrangemang. Som inblandad i Folkparks Country i Huskvarna så tittade jag på referaten om detta. Som exempel så har SCC Nytt delat upp det hela till att dels skriva om arrangemanget och dels en stor intervju med Billy Yates medan Gazetten valt att inte skriva något om arrangemanget utan att bara göra en intervju med Yates. Den uppmärksamme som vill veta var Yates varit någonstans kunde se det nämt en gång i en bildtext.
Detta tycker jag inte är bra då det är viktigt för en arrangör att få publicitet om sin tillställning och sedan är det synd om de andra artisterna som inte nämns.
En del tar kanske detta bara som gnäll men byt ut er själva som medarbetare i ett arrangemang eller som medlem i ett band så tror jag att ni håller med lite.

Söndag den 27 november.
Så är det första advent och med spänning ser jag fram mot årets Julkalender i TV. Jag är väl lite barnslig men jag tycker att det är roligt att föja den så gott det går.
Det är också Julskyltning här i Jönköping i dag men för min del blir det arbete i kväll.
Rockgarden i fredags måste jag också nämna. The Rockfire är ett helt suveränt band. Eftersom de har en sådan bredd på sin musik så blir de aldrig enahanda och de är dessutom kul att se på scen.
I och med detta så ser det lite lugnare ut fram till Jul så nu ska jag helt inrikta mig på den stora hysterin som föregår Julfriden.

Tisdag den 22 november.
Dottie var på Restaurang/Pub Nästet Jönköping och spelade den 18e. Alla såg ut att ha det trevligt och George har ambitionen att regelbundet bjuda på musikunderhållning där. Naturligtvis blir det inte Country varje gång men Countrytemat kommer att återkomma. Dotties framträdande uppmärksammades av JP och det gick att läsa om det i måndagstidningen.
På fredag är det The Rockfire på Mellodi, Jönköping och det är ett mycket sevärt band. Ta chansen till en lyckad kväll.

Lördag den 12 november.
Nu är Rayburn Anthonys besök i Jönköping strax över. I går gjorde han och Cosmos Cowboys bra ifrån sig på Amadeus. Det enda som kändes lite konstigt var att publiken var så mixad. Det innebar att ägarna till restaurangen ville ge något till alla och överseendet med varandras smak kanske inte är den bästa jämt.
Sist på Rayburns program här är ett akustiskt deltagande i Österängskyrkan klockan 11.00 på söndag.

Lördag den 5 november.
I dag har jag varit på Sunjay skivmässa här i Jönköping så nu är man något fattigare men å andra sidan så har man lite ny musik att lyssna på.
Jag passade på och satte upp lite affischer om kommande arrangemang. Dvs Rayburn Anthony den 11, Dottie den 18 och The Rockfire den 25 november. Alla på olika ställen i Jönköping.

Tisdag den 1 november.
Det är mycket nu. I torsdags var jag på Trollhättans Folkets Hus/Kulturbaren som satsar på varierad musik med kvalitet. Trollhätteborna ska känna sig gynnade att ha detta ställe att gå till.
Denna gång var det Cajun Hurricane som spelade. Detta är riktigt bra underhållning. Ett litet finger hade jag med i bokningen.
Sedan är det ju snart dags för Rayburn Anthony och Cosmos Cowboys på Amadeus i Jönköping. Detta den 11 november.
Den 25 är nästa spelning som Elf CM Booking är delaktig i och det är det häftiga bandet The Rock Fire som kommer till Rockgarden på Mellodi.
Kolla mera på Arrangemang.
Mera saker finns på planeringsstadiet men det kommer jag till senare.

Måndag den 24 oktober.
Utsövd i dag. Jättetrött i går eftersom jag var uppe i varv efter allt arbete och all bra musik på Folkpark Country att jag knappt kunde sova natten efter.

I går var jag och avlämnade en jättenöjd Billy Yates på flyget och en av hans reflektioner över Countrymusikens framtid i Sverige är att den ser ljus ut. Det grundar han på att det var så mycket ungdomar i publiken. Det är annat än vad domedagsprofeten Janne Lindgren ventilerar i sitt senaste nyhetsbrev. Jag tror att jag är mera benägen att hålla med Billy än Janne.

Till sist. Ett jättestort tack till alla medverkande. Dvs artister, försäljare och publik samt Huskvarna Folkets Park som satsar på detta arrangemang.
Hoppas att vi får fira femårsjubileum nästa år.